niedziela, 20 marca 2016

Placuszki żytnie.

  Witam serdecznie. Ostatnio pisałam o podkładzie, więc dziś czas na przepis! Przepis jest  mieszanką wszystkich przepisów na wszystkie placuszki zmodyfikowany według moich własnych potrzeb. :D Przepis jest prosty, szybki, przyjemny i smaczny! Jest to idealna propozycja na śniadanie :) 

Składniki:


Sposób przygotowania:

1. Wszystkie odmierzone wrzucamy do blendera, pstrykamy palcami i wszystko gotowe ! 





A tak naprawdę blendujemy wszytko dokładnie, mniej więcej do tego stopnia by płatki owsiane były w całości zmielone. 

2. Rozgrzewamy patelnie i rozpuszczamy na niej coś na czym nasze placuszki będziemy smażyć. W moim przypadku jest to taki specyfik:

Możecie tez użyć Ramy do naleśników czy masła.
3. Wylewamy małe placuszki i smażymy je do zarumienia.
 
Uważajcie by nie przypalić ich, ponieważ bardzo szybko dochodzą.

4. Gotowe placuszki układamy na talerzu i ozdabiamy wedle życzenia. Ja użyłam słonecznika, migdałów i żurawiny. Ale lubię też posmarować je masłem orzechowym czy miodem. 

Smacznego!

3 komentarze :

  1. Placuszki wyglądają pysznie :)

    Pozdrawiam :)

    http://kinia-lifestyle.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. fajny przepis, ale tłuszczu w sprayu nie używam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To nie jest tłuszcz w sprayu :P ale spokojnie można użyć masla, będą miały ciekawy posmak ;)

      Usuń